和平社区

注 册

QQ登录

只需一步,快速开始

[交女友] 还有效 | 想“起”老婆

首先讲最近嘅一次生活中嘅相睇,简单自我介绍一下。

年底,亲戚介绍只妹仔,话好好嘅。亲戚几次打电话来,喊我驷见下面来,越快越好。年三十大清早,天乌嘅,路灯还着稳,我骑到单车,准备落彭寨睇妹仔。

路上雾大,睇不多到远路。有嘅小车,都系打开全闪示廓灯来走。“铃……”,屋下人嘅电话,

“尔吖曾到彭寨啰?爱请人家食早餐啊。”
“我还争到寨下。”
“尔骑单车落啊?”
“系啊。”
“……尔……尔冇人参嘅……乃里有人骑单车驷相睇嘅喔。”

到了彭寨。打电话把妹仔,妹仔话驷佢屋下坐。我问,

“吖好?我不曾带东西喔。”
“不使嘅。”
“哦……好。”

妹仔屋下人好热情,我坐落来,不多动。人家问,我就答,“中规中矩”。

上城前,打电话把亲戚,汇报下相睇情况。

“尔驷了人家屋下聊啊?”
“系。”
“尔打封手驷啊?”
“系。”
“也不曾把红包人家啊?”
“系。”
“尔……尔啊……喏般嘅不晓做嘅啊。”

好了,事情讲完了。要感谢肯捞我相睇嘅妹仔,因为放到乃里驷,捞我相睇嘅人,可能都会觉得好冇味道,花了时间捞精力,见到嘅,就系“四方角”(木板)一块,不晓得搞好形象、不晓得讲好说话嘅。

因为在生活中相睇成算好细,我又好难在短时间内有神一般嘅速度改变过来,所以想通过社区,睇吖冇识到较岩嘅妹仔来,吖可以通过网上结成婚。

讲句好听嘅话,系“事情往往有两面”,例如我在生活中表现到好“命”,系“命光辣”,但在我好搞嘅东西,也算“大方”,如我有三架电脑(一架慢到只可能睇网页嘅,一架开机几分钟后会自动重启嘅,一架可勉强打CF嘅)。又如我可能在公众场合好少讲话,甚至不出声,但或者对于中意嘅尔,会有好多,好多话想讲、爱讲。

我82年嘅,167cm左右,相貌普通。有时发下梦,吖冇起到只捞电视、电影中嘅“白富美”。但发梦总归发梦,现实中还系屋下人讲到较岩,“跟老婆,爱跟到较讲得来、懂事、听话嘅来。”

就写嘅多了,嘅快就两点零,起眼瞓了。如尔想问我,有话想讲,可通过社区站内信或这个网页留言(http://t.cn/8FYoLqg 适合社区冇账号嘅)。

多谢大家。

评分

catherine + 10 + 10 + 10 祝三哥早日找到好女孩
TerryWong + 1 很给力!
南柯一梦 + 1 找对象,爱落力。
易拉朱 + 2 东山少要爆发了
河风 + 8 加油,兄弟!

绝对是个优质好男人。信我的准没错,记住别看他现在的工作。看过去看其前景。看其做事。非常值得各位MM投资一辈子!如果有困惑的。可以找我解答!
沙发
哈哈,我过年相亲我妈介绍个93年的,说我87年太老见面都不来了。

93年也这么着急  发表于 2014-4-24 11:51
http://profile.zhenai.com/login/ ... %3D1385182612273%26    注册这个吧大把靓女,老弟祝你好桃花运。
好爆冷   骑单车
三哥也来相睇了,祝早日相到喜欢的。
贵在真诚,三少有什么要求的?
我们社区的征婚率高吗
哈哈,都是和平话,看着很好玩。
祝LZ成功“起”到靓妹。
鱼打风手四